Fortsätt till huvudinnehåll

E-böcker

Jag mår bättre idag. Tack för era rara kommentarer! Ni hjälper verkligen till att peppa när det behövs.

Hur som helst. Idag har jag suttit på möten hela dagen och när det var över så vankades det utvecklingssamtal med sonen. Och han får beröm grabben. Hans paradämnen är språk och no. Underbar kombo. Dessutom är han bra på matte, so, slöjd, bild och musik. Ja, det fanns helt enkelt inget att anmärka på. Men bra kan bli bättre, med rätt stimulans. Så nu ska vi få grabben att låna lite svårare böcker på engelska.

Sagt och gjort. Vi drog till bibblan. Vi ska ju trots allt till Thailand och då kan det ju vara vettigt att ungen (och vi vuxna) plöjer böcker. Och vet ni så bra!? Jag har upptäckt det där med e-böcker. Med lånekortnummer och en pinkod kan du ladda ned boken till din ipad eller dator! Det är ju fantastiskt smidigt. Du slipper ta dig till bibblan rent fysiskt! Jag vet att det lät oerhört slött, men av alla aktiviteter vi ägnar oss åt så är jag inte ledsen om vi åtminstone kan minska ned på antalet körningar till och från bibblan med lånade böcker. Sen kan det ju alltid vara najs att ta sig dit ibland ändå. Det är inte det jag menar... Ja, ni fattar. Det finns dessutom en fördel i att du kan bära med dig hundratals böcker i en enda liten padda.

Problemet är väl bara att vi är fyra i familjen. Och bara en ipad. Våra datorer har vi inte för avsikt att släpa på. Så några kommer få låna analoga böcker. Jag tänker nämligen ta den digitala varianten. Det är ju trots allt min ipad.
Kommentarer

 1. Helt rätt att stimulera språket.
  Min yngste var 10 när jag träffade Kevin och i början så lyssnade han mest, nu pratar han utan några problem alls och allt är inlärt genom böcker, tv och prat.

  SvaraRadera
 2. Glömde ju tacka för tipset ang. E-böcker jag håller ju på och lånar svenska författare som är översatta till engelska hela tiden.
  Här kan man oxå ladda ner e-böcker men inte hade jag en tanke på att jag kunde gå till det svenska "biblioteket"

  (Skulle du behöva en engelsk bok som de inte har då får du höra av dig ;) )

  SvaraRadera
 3. Som den "boknörd" jag är, är nästa steg att testa e-böcker. Har lånat till datorn och sedan kagt över på androiden men en padda ligger på önskelistan :)

  SvaraRadera
 4. Härligt med sådana utvecklingssamtal! För både elever, föräldrar och lärare! :-D

  SvaraRadera
 5. Låna böcker på nätet, det är helt bäst. Att man dessutom kan läsa på natten utan att ha en lampa tänd, perfekt!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…