Fortsätt till huvudinnehåll

Sjukt nöjd


Och vaddan denna uppsyn? Jo, jag känner mig grymt motiverad. Jag detoxar lite. Jag gymmar lite. Vikten minskar lite. Om ett par veckor är jag tillbaka i viktnivån jag hade när jag gifte mig. Sen tar vi ett kilo till och jag är redo för bikinin i Thailand. Men egentligen spelar vikten ingen roll för bikinikänslan. Hur man än ser ut så sitter det i huvudet. En överviktig kvinna. En pinnsmal kvinna. Båda kan vara lika vackra. Så länge de bär huvudet högt och ryggen rak. 70 kg eller 60 kg? I don´t care. Faktiskt. Det är bara en fingervisning. Jag strävar mot en fastare kropp och ett hjärta som inte rusar när jag gått en kilometer på stranden. Och för att uppnå det så måste några kilo fett bort. Det är fakta. Vad är ditt mål med träningen och kosthållningen - om du nu tänker i sådana banor?


Kommentarer

 1. Mitt mål är att må bättre, att vara snällare mot kroppen och hjärtat. Att orka utan att behöva stanna upp och pusta.
  Att lära mig äta rätt, det kan vara närproducerat och ekologiskt, att lära mig välja rätt och att göra bra val. :)

  SvaraRadera
 2. Jättebra inställning!

  Kosthållning har jag ingen men mitt mål med träning är att gå upp i vikt och förhoppningsvis bli piggare och mera energi.

  SvaraRadera
 3. Det är så sant att det sitter i skallen! Jag har gått ned 3 av de 5 kilo jag gick upp i december och jag känner my grymt mycket snyggare nu. Bra kost och träning ger såna bra känslor tycker jag. Skulle jag äta massa skit och inte träna (men ändå väga en bra vikt) skulle jag nog inte känna på samma sätt iaf...

  SvaraRadera
 4. Mitt mål - fasthet! Och inte dö av andnöd av minsta lilla ansträngning.

  Sant, önskar jag höll mitt huvud högt och gick stolt med min kropp. Som man borde!

  SvaraRadera
 5. Jag tränar inte för att bli ung och smal, utan för att få bli gammal!
  Måbra känsla!
  Energipåfyllning till livet!

  SvaraRadera
 6. Jag har faktiskt ställt undan vågen. Känner att den stressar mer än gör nytta. Jag äter rätt, åh då menar jag rätt för mig, och rör på mig i sånna former som inspirerar mig och stärker mig. Jag vill vara en stl. 38/40 ungefär och framför allt stark, ha en bra hållning och ett hållbart leverne!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…