Fortsätt till huvudinnehåll

Tatueringssugen

Det började med ett litet "D". Jag misstänkte att jag skulle komma att vilja ha fler. Jo då. Jag har börjat googla runt lite och även kontaktat Fredric på "Redline tattoo". Jag vill ha något som är gångbart många år och som inte tappar formen när kroppen sackar ihop. Dessutom ska den gärna betyda något. Dessa bilder har jag hittat på olika sajter. Jag har själv två favoriter. Men vilken tycker du är snyggast!?

1.

2.

3.

4.

5.


Kommentarer

 1. Fingertatueringarna slits tyvärr väldigt fort.. (har en själv)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fåglarna o fingertatueringen så snyggt.Har själv 3 st./Sandra

   Radera
  2. Jag gillar fåglarna skarpt! :)

   Radera
 2. Fåglarna Anna, de måste du ta! Av de där var de definitivt snyggast. Men sen är jag mycket för det här med betydelse bakom tatueringar, det känns liksom som att det är det viktigaste på något vis.

  SvaraRadera
 3. Jag tyckte fåglarna och bild nr 2 var rätt tuff.
  Jag har bara en och den behöver fixas/fräschas upp lite men visst är jag sugen på en till jag med men vad har jag inte en aning om... :)

  SvaraRadera
 4. Fåglarna var fina, gillar även 3:an lite stor kanske men fiin :)
  Är sugen på fler har ju 4 och för mig är meningen/betydelsen viktig.

  SvaraRadera
 5. Jag tycker alla var rätt fina men de där på fingrarna tycker jag är rätt fula och onödiga. Grejen är den att jag tycker tatueringar är sååå snygga men skulle aldrig vilja pryda min egen kropp med dem.

  SvaraRadera
 6. Magnus "Starke" Jonsson29 januari 2012 08:36

  När det gäller detta ämne så är det viktiga vad du känner är rätt. Du kommer bära kroppsmålningen livet ut.
  När det gäller fingertatueringen så blir det inget bra. Man tappar så mycket skinn. Jag har länge viljat sätta på fingrarna, men det är inte värt det med tanken på följderna.
  Lycka till =)

  SvaraRadera
 7. Rosorna på bild 3 var rockiga och snygga, om än lite stora. Kändes lite du liksom (säger jag som inte aaaaalls känner dig mer via blogginlägg).

  Jag skulle inte välja fingertatueringar.

  SvaraRadera
 8. Jag har en variant av rosorna. Tog med mig exakt den bilden till tatueraren o bad honom göra rosorna mindre mkt nöjd men uuuu vad ont det gjorde på sidan;) lycka till!! Linda Andersson Norrköping ps: finns bild på facebook)

  SvaraRadera
 9. Rosorna var jättesnygga!! Är oxå sugen men vet inte om jag vågar. Nu övar jag ibland med döttrarnas tatueringar: Prinsessan Lillifee, Snövit, kungar, fjärilar;-) Fördelen med dem är att jag kan prova olika ställen.

  SvaraRadera
 10. De där fiskmåsarna på axeln var ju rätt schyssta. Vill man dessutom lägga till lite humor privat kan man ju tatuera in en mås-skit där skinkan sticker ut....bara en tanke.

  SvaraRadera
 11. Fåglarna!! Assnyggt! O sen gillade jag kronan också men hade kanske valt några andra ord under som sa mer för/om mig och gjorde det mer personligt.

  Figge kommer till mina nior nästa vecka! :-D

  Sara! Vad har du för tatuering?! Det har du minsann inte berättat!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…