Fortsätt till huvudinnehåll

Karga land


"Du uppskattar inte värmen när du inte upplever kyla"

Så brukar folk säga när jag säger att jag skulle kunna tänka mig en permanent flytt till varmare breddgrader. Och så kan det kanske vara. Men en sak är säker. I den här kylan fungerar jag inte som vanligt. Den sociala Anna går in i en slags dvala. Jag går på sparlåga. Använder så lite energi som möjligt för att överhuvudtaget överleva vintern. Det låter kanske drastiskt, och visst överdriver jag något men i sak stämmer det.
När folk på sommaren klagar över värmen så spatserar jag lycklig omkring och besväras inte det minsta. När vi är utomlands och alla vill ligga nära vattnet för att inte smälta bort kan jag ge mig ut på en shoppingrunda på solvarma gator.
Så när termometern visar -20 grader är jag mycket glad över att vi har ett digert vedförråd. Utan en brasa i detta vindpinade iskalla land, skulle jag redan flyttat till värmen. Men en vacker dag...

Kommentarer

 1. Håller med dig. Kylan är överskattad tom av de som säger sig föredra värmen.

  SvaraRadera
 2. Vad olika man kan va. Jag trivs som bäst på vintern och gömmer mig hellre undan stark sol och värme under sommaren. Men sen är jag född blekfis och bränner mig på nolltid och det här med att svettas har jag aldrig uppskattat =)

  SvaraRadera
 3. Nja. Hellre kallt o snö än blask o svart ute. Men det är klart. Allt med motto i mellanmjölkens land :-)
  Du må tro vad brasorna brunnit i helgen här oxå. Inget är skönare att efter en promenad ute få tina bort rimfrost i håret framför en go brasa och en Latte!!!
  Mmmmmm

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…