Fortsätt till huvudinnehåll

Kör du topless?


Om två dygn står vi på Arlanda och checkar in vårt bagage och 13 timmar senare är det dags att dra på sig bikinin nere i Thailand.
Jag läste att man i Thailand inte få bada topless. Det kan i värsta (bästa?) fall leda till böter eller fängelse.  Jag byter gärna bikiniöverdel och trosor lite då och då för att undvika tydliga brun/vita partier på min kropp. När jag ligger hemma i trädgården kan jag dra av mig överdelen, men utomlands eller på allmänna stränder har jag aldrig gjort det. Har du?
Kommentarer

 1. När jag var yngre gjorde jag det, men så råkade jag ut för soleksem på just bysten som både varade, savade och blödde så numera gör jag inte det...

  Sen är väl inte bysten så "fin och toppig" längre att jag har nån lust att låta de få se solljus. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Soleksem är inget vidare...det kan hända att jag får på armarna. Men det blir mest mindre utslag som kliar lite. Det du upplevt låter skitjobbigt!

   Radera
 2. Nope. ALdrig. Jag blir så lätt solbränd så jag är ändå randig hela sommaren, det räcker med att jag cyklar till jobbet i olika linnen för att se ut som en tiger....

  Sen kan Mollas kommentar för tio år sen spela in också kanske: men mamma- vilka LÅNGA tuttar du har?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så rara barn kan vara...;) Det har Thea sagt till mig också.

   Radera
 3. Nej, inte topless inte! Det var länge sedan, typ på Ibiza anno 1979!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha...ja, det känns lite "old" det där med topless.

   Radera
 4. En gång när jag var tolv solade jag topless i Danmark. Brände upp mig totalt, TOTALT! Men sen har jag inte gjort det. Det finns liksom ingen anledning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hua...det lät inte skönt. Men jag håller med. Varför ska man sola topless?

   Radera
 5. Inte de senaste 25 (!) åren... ha ha ha ;-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe...nej. Det känns som en 80-talsgrej. :)

   Radera
 6. Aldrig i mitt liv att jag solar topless. Jo, fresten, på balkongen på hotellet då vi bodde högst upp och hade NOLL insyn. Hemma i trädgården... nja tror inte grannarna skulle uppskatta det....

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…