Fortsätt till huvudinnehåll

Utlottning!

Min styvmor Ulla - som har bloggen "Mitt lilla himmelrike" är en riktig pysselkvinna. Igår kom hon hem med dom här scrappade tändsticksaskarna. Eftersom en tändsticksask räcker ett år hemma hos mig så tänkte jag passa på att lotta ut den blåa. Jag drar vinnaren på onsdag. För att vara med i utlottningen vill jag bara att du skriver en kommentar i det här inlägget.Kommentarer

 1. Hon gör så fina saker så självklart vill jag vara med i utlottningen. :)

  SvaraRadera
 2. Så fina! Och så omtänksamt av henne OCH av dig som vill dela med dig:-)

  Jag vill väldigt gärna vara med i utlottningen! Här går det åt tändstickor både till kamin och levande ljus. Och när asken är tom kan jag ju alltid fylla på den;-)

  Ha en fin dag, Anna ♥

  SvaraRadera
 3. Hej Hej! Oj så fina askar. jag vill jätte gärna vara med i din utlottning.
  Ha det bra!
  Alexandra
  stjarna_93@hotmail.com

  SvaraRadera
 4. Hejsan! jag vill väldigt gärna vara med i din utlottning av de otroligt fina askarna. Håller tummarna!
  Kram
  Pernilla
  pernillaeriksson1@hotmail.com

  SvaraRadera
 5. Så fina!! Jag vill såklart vara med i utlottningen, hon är verkligen duktig :)
  ellexsandra@live.se

  SvaraRadera
 6. Åh så himla fina! Jag vill vara med och tävla. Mvh Pernilla

  pernilla007@spray.se

  SvaraRadera
 7. birgitta halvars dahlberg1 april 2012 13:47

  vill ha vill ha vill ha....Hälsn Birgitta_hd@hotmail.com

  SvaraRadera
 8. Om jag skulle vinna vore asken en perfekt present till min omtänksamma vän Karolina. Jag är både glad och otroligt lyckligt lottad att ha henne som vän!

  SvaraRadera
 9. Oh jag vill jätte gärna vara med :) Hon gör så himlans fina grejjer, är super nöjd med mina iphonefodrall som jag köpte av henne :)

  SvaraRadera
 10. Åhhh! Fantastiskt fin! I´m in! :) Och jag vet precis vem som ska få den av mig.

  Jag vill även passa på att beklaga sorgen. Det är världens äldsta klyscha, men tiden läker alla sår.. hur jävligt det än känns ibland.

  Stor kram på dig Anna,
  Linda

  SvaraRadera
 11. Jättefina! Klart jag är med & tävlar. Håller ummar & tår för tur ;) Kram

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…