Fortsätt till huvudinnehåll

"VI ska ha barn"

När vi skaffade barn var vi två. När vi väntade barn var vi två. När vi födde barn var vi två som blev tre och sedemera fyra. Men när vi nu satt stopp för barnpoducerandet så är valet av metod mitt. 


P-stav, p-ring, p-spruta, p-piller, hormonspiral eller kopparspiral. Eller kanske sterilisering? Jag har testat dom flesta "P"-na och även de där spiralerna som egentligen ser ut som stora bokstaven "T".
När det nu var dags att plocka ut ett "P" för att testa ett "T" frågade jag den rara barnmorskan hur utvecklingen av männens p-medel går. Hon sa att det står still.


O se det är ju konstigt. För redan när jag var tonåring pratades om p-piller för män. Idag 20 år senare har vi fortfarande inga preparat för männen ute på marknaden. Men vi har däremot gått från mobiltelefoner stora som flyttkartonger till mobiltelefoner som ger dig världen i din hand.


Prioritering av utveckling styrd av män eller kvinnor? Jag vet inte. Frågan är om jag skulle vilja ha en horminstinn karl hemma. Nej, jag har nog hellre en smartphone i näven och ett "T" i kroppen.

Kommentarer

  1. Jo då... det finns en p-stav men det är långt tills det kommer ut på marknaden. Karlarna gnäller över huvudvärk och nedsatt sexlust som biverkningar och det går ju inte!!! ;-) Samma biverkningar som prev.medel för kvinnor kan ge. Så det letas efter det ultimata medlet som är helt biverkningsfritt... lycka till kära forskare... och när ni ändå håller på så ta fram ett likadant för oss kvinns.
    http://www.dn.se/nyheter/sverige/manliga-p-piller-stoppas-av-lakemedelsbolagen

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…