Fortsätt till huvudinnehåll

Sista rycket


Jobbade från 06.30-23.00 igår. Med en rast på ett par timmar under kvällen då jag handlade och lagade matsäck till ungarna som har utflykter och aktiviteter idag. Den här tiden på året är den mest hektiska på jobbet då vårens händelser ska utvärderas och läggas till handlingarna, sommaren ska struktureras och hösten planeras. Och det här är inget ovanligt i ett chefsjobb, det är bara att finna sig i. Och det gör jag. Jag älskar mitt jobb och skulle inte vilja byta bort det.

Men även på hemmaplan går det i 120. Förutom det ordinarie familjelivet som innebär gräsklippning, mat, disk, tvätt och barnmys så har vi den här veckan även föräldramöten, föräldraaktiviteter, utflykter, nationaldagsfirande, hår som ska klippas till skolavslutningen och skolavslutningskläder som ska inhandlas.

Ni är väl två, tänker ni kanske? Icke. Idag börjar rockfesten för min man, som från och med idag leker med sina kompisar på Sweden Rock. Jag får i alla fall leka på lördag med mina vänner. Då ska jag andas igen. Tack för det svärmor!Kommentarer

 1. Usch ja, jag känner igen mig. Inte i det där med att frun skulle leka på rockfestival men resten. Det hopar sig under denna tiden både på jobbet och privat. Det behövs en rejäl semester sen för att komma igen.

  SvaraRadera
 2. Ja, maj och juni brukar vara intensiva , främst när man har skolbarn! Nu är det mest roliga lekar med jobbet ;) idag Boule- ute, om det inte regnar!
  Vilken tur du har svärmor, så du får leka på lördag ;)

  SvaraRadera
 3. Då får vi leka av oss ordentligt!

  SvaraRadera
 4. Och jag som "gnällde" över att jag fick jobba 6-16 idag... ;)
  Hoppas för din/er skull att det blir fint väder på lördag och att ni får det riktigt, riktigt roligt!

  SvaraRadera
 5. Om man säger såhär att det finns en anledning varför en del är chefer och andra inte. Jösses vad du hinner med! :) Hoppas du snart får ledigt och ta en välförtjänt semester utan alla måsten!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…