Fortsätt till huvudinnehåll

Allvarliga problem
Vi reser till Spanien på tisdag. Flygbolaget vi åker med är Ryan air. Dennis, min käre make, bokade resan och tillhörande bagage. För när man reser med Ryan air så betalar man för varje resväska. Så när allt är bokat och klart säger min man: "Vi får klara oss med en resväska på 15 kg. Det är allt jag bokat."

Alltså min necessär väger ju säkert bortåt 15 kg bara den. Uj uj uj. Hur ska vi lösa detta? Antingen tar jag bara med mig en mascara eller så smyger jag in och bokar in en egen resväska...

Det mina vänner var dagens i-landsproblem.

Kommentarer

 1. Haha
  Har de tagit bort handbagaget? Annars har du ju 8-12 kg där :) .

  SvaraRadera
 2. Inget som helst problem som jag ser det. Du har 29,5 kg och Dennis får klara semestern på ett par shorts och en tandborste?

  SvaraRadera
 3. Det är tur att det inte är en vintersemester ni ska iväg på! Som tur är så behöver man ju inte såååå mycket kläder i Spanien i juli månad! Ta med lite tvättmedel, näe föresten,vem vill tvätta på semestern?? Hm, nej du får boka mer bagage! Ha det underbart!!!!

  SvaraRadera
 4. Känner jag er rätt så måste ni ha mer än 15 kg fast Dennis bara har två par shorts med sig ;-)

  SvaraRadera
 5. Hej
  Du får ha 10 kg handbagage / person och den väskan ni betalt extra för:)

  SvaraRadera
 6. Härligt med lite sol och semester, hoppas den blir kanonbra oavsett hur många väskor som får följa med!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…