Fortsätt till huvudinnehåll

Gömmer mig i poolenTänk att jag ska ha så svårt att hitta en långvarig balans gällande kost och träning. Så fort jag får chansen dyker jag ned i "kakburken" och frossar loss. Tankarna som far genom huvudet innan jag öppnar godispåsen är ofta:

"Nu har jag gått ned så mycket att jag kan unna mig lite extra kalorier."


"Jag tar den här bullen (bullarna) idag så skärper jag mig imorgon."


"Äh, jag har ju redan sabbat kosten idag så jag kan lika gärna fortsätta."

Imorgon ska jag åka till biblioteket och låna en bok som jag blivit tipsad om. En bok som handlar om sockerberoende. Jag hoppas den kan lära mig ett och annat.


Kommentarer

 1. Jag förstår dig absolut jag själv har faan ingen självdiciplin :) visst jag behöver inte gå ner i vikt men ibland kan det ju vara bra att ta tag i saker :)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Åååh det kunde varit jag so skrivit det där...
  Vad är det för bok?
  Kram

  SvaraRadera
 3. Kan varmt rekommendera boken "Vitt begär" av Gunilla Sahlin.

  SvaraRadera
 4. Har idag påbörjat min resa med LCHF och är oxå en fika,godis tjej hur ska det gå ?? Jag har googlat recept på gotter på Lchf vis och nåt ska jag kunna hitta som ersättning NÄR och OM sötsuget kommer Min våg stod på samma som den gjort alla morgnar hittills men nu ska den ner . Har ett mål och det ska jag banne mig klara med LCHF, kan "alla" andra kan jag , jag har bestämt mig !!

  SvaraRadera
 5. Det är verkligen inte lätt. Bara bita ihop ibland :/

  SvaraRadera
 6. Hallå där, länge sen.
  Ftr att gått upp en massa under något år nu så bestämde jag mig att göra något - igen :)
  Jag har startat LCHF (som så många andra)
  Lite skeptisk var jag nog. Tyckte det lät lustigt att man kunde äta så mycket gott och samtidigt gå ned i vikt??!
  Och all denna grädde, smör, fetmjölk, goda Bea-såser......hmmmm KAN det verkligen fungera?
  Nu har det gått 3 veckor och jag har gått ned 4,8kg!!!
  Och jag har aldrig varit hungrig - bara det *tummen upp*

  Första veckan var hemsk när avgiftningen av mitt sockerbegär kickade in - men jag höll i och nu har den släppt, HELT!
  SÅ jag kan inte annat än hålla med om att det FUNKAR faktiskt,yiipiiie!!

  Så till Kerstin - jag tror på dig! Stå ut och håll ut så kommer det gå toppen.
  VI måste bara kämpa lite lite :)

  Kram på er alla och en Bamsing till dig kära Anna <3<3<3

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…