Fortsätt till huvudinnehåll

Skärpning Anna


Jag har njutit den här sommaren må ni tro. God mat, dryck och godsaker. Jag har alltid med mig det jag lärt mig under min tid med personlig coach. Jag vet vilka val som är nyttigare än andra. Ibland har jag följt det, ibland inte. Jag famlar inte i blindo, utan är högst medveten om vad jag stoppar i munnen och hur mycket/lite jag rör mig. Men nu måste jag gå på en avgiftning. En detoxkur vore kanske på sin plats.

Kommentarer

 1. Du behöver lära dig att njuta MER av att hålla dig till planen än att avvika från den, det är hemligheten :) Annars kommer du in i en oändlig cykel av dåligt samvete och snabba lösningar när samvetet skakar dig för hårt.

  Du kan nog gissa vem jag är, så hör av dig om du behöver bollplank.

  SvaraRadera
  Svar
  1. O ja, jag vet... jag hör av mig! :)

   Radera
 2. De där fruktdrinkarna som gjorde dig till en duracell-kanin på morgonen minns jag. Lite sån detox kanske? Kramen

  SvaraRadera
 3. Råkost en vecka kanske? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det ska ju vara bra har jag hört...;)

   Radera
 4. Hmmm, jag håller med din anonyma vän!
  Ska jag säga förresten - hoppar ju själv hit och dit, men kanske inte från vecka till vecka utan snarare år till år ;)
  Men som sagt nu är VI (mannen och jag) på en bestående livsdiet.
  Men fy rackarns vad det är svårt att detoxa sig från sockerbegäret.
  Det är värre än att sluta röka för 17!!!

  Mys mys att få kramas lite i affären - var ju alldeles för länge sen <3
  Kram och ha en skön helg (utan en massa onödigt - det GÅR lr hur?)
  pok

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…