Fortsätt till huvudinnehåll

Svullet fingerkött

Vigselringarna svämmas över av svullet fingerkött. Det är tecknet på att jag måste fokusera lite igen. Eller egentligen räcker inte "lite" fokus. Det är allt eller inget. Jo, jag vet. All träning är bra träning. En promenad är bättre än inget. Jalla, jalla. Men det funkar inte om man vill ha synliga resultat. Målet är inte bara att bli smal som en sticka. Jag vill ha synliga muskler. Och då gott folk måste man styrketräna.

Man måste maxa flera gånger i veckan, vilket jag har svårt att få tid och ork till. Så varför har jag då satt upp ett mål som jag uppenbart har svårt att nå? Ingen aning. För varje månad som går blir jag mer och mer uppgiven. Och det tar längre och längre tid för mig att "komma igång" igen.

Jag tror uppriktigt att antingen måste jag ha en lifetime PT eller skaffa ett jobb på ett gym för att jag ska regelbundet ska få till träning som ger mig den där fasta, muskliga kroppen som jag faktiskt skulle vilja ha. Eller så får jag helt enkelt sätta upp ett annat mål. 

Idag är det i alla fall dags för arméträning igen. Det lär ju ge en fastare kropp än den jag började med i alla fall. Och det är ju en början.Kommentarer

 1. Tisdag och torsdag lunch i Pigallen. 20 min Cross Fit. Har du nåt bra skäl att skippa?
  //Kicki

  SvaraRadera
 2. Men lilla gumman, vi älskar dej precis som du är. Stressa inte ihjäl dej i det militära// kram Ulla

  SvaraRadera
 3. Hitta en styrketräningsform (eller träningsform rent allmänt) som du tycker är rolig! Även om mål om muskler kan motivera en till viss grad, är det rolig träning som gör att man fastnar på riktigt. :-)

  Kram M

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…