Fortsätt till huvudinnehåll

Årskrönika 2012

Rockkonserter, adjö till mormor och farmor, fester, resor, träning. 2012 har varit ett mångfacetterat år. Ytligt, djupt. Kärlek, saknad. Glädje, ilska. Ny vänskap. Här följer mitt år i en sammanfattning jag hoppas ni ska orka er igenom.


Januari

Årets första minuter firar jag med dessa två herrar. Bland andra. Men de här två nissarna var nog de gladaste i sällskapet. Underbara killar!Januari gick. Min farmor gick bort. Jag tog farväl av henne någon dag innan. Hon frågade mig om jag trodde på Gud. Jag sa ja. Så här skrev jag efter hennes bortgång. 


...

Februari

En bit in i februari drog vi till Thailand. Say no more. I love.


...

Mars

I mars blir jag tonårsmamma. Wille fyllde 13 år och jag blickade tillbaka på åren som mamma till världens bästa grabb. Även jag fyllde år i mars. Liksom alla andra mars-månader genom åren. Jag älskar personliga hälsningar och fick en av Anna.Men mars drunknar när min mormor går bort. Ännu en ängel till Guds skara. Hon fattades mig omedelbart och jag skrev om henne här på bloggen. Så här skrev jag. 


...

April

Jag gräver inte ned mig. Jag lever ju. Och shit vad jag ska leva tills jag dör. I april drog vi till Göteborg för att se på Nightwish. Sök bandet på Youtube om du inte hört dom. Skitbra. The fantastic four goes påskkärring. Say no more. Valborg kommer och vädret tillåter grillning i kortärmat. Vi firar med vännerna på Solsidan. Ja, deras hus heter Solsidan. Och hette så innan serien började rulla. Men det är inte mannen på bilden som äger huset. Mannen på bilden heter Jerry och jag vinner alltid över honom i alla mobilspel. Förutom WF om jag inte minns fel. Men det är bara en tidsfråga.


...

Maj

Shit, bara en månad kvar till bikinin. Ut och spring kvinna! Och visst sprang jag. Det gick rätt bra. I några veckor. Precis som vanligt.Maj bjöd på försommarväder. Många vänner gästade vår veranda. Min snygga svägerska var en av dom. 


...

Juni

Juni = Sweden rock festival. Dennis dagis. En gång om året är han precis så full och odräglig han vill. Jag slipper se eländet.Vi rockänkor ligger inte på latsidan. Vi ordnar med storgalej själva. 2013 större än någonsin. Eller vad säger ni brudar!?Midsommarafton bjöd jag in till överraskningsfest till Dennis ära. Han blev ju trots allt 35 och det förtjänade att firas. En av gästerna - Jimmy.


...

Juli

Sen drog jag själv med Anna till Smögen. Hunnebostrand närmare bestämt. Underbara dagar. Favorit i repris 2013!
Efter det drog jag och familjen till Alicante, Spanien. Dryga två veckor spenderade vi i värmen. I love. Det vet ni. 


...

Augusti

I augusti har vi Stadsfest i Linköping. Vi på 24Corren var på plats. Här tre glada tv-brudar. 
'


Jag och lilltösen går på cirkus. Tobias fick sin Ann, eller Ann fick sin Tobias. Skit samma. De gifte sig i alla fall. En vacker augustidag på Medevi brunn.
Vi bjuds på kräftfest och jag hugger in på monsterkrabbor. Mycket mer kött på en vanliga kräftor. Tar inte så förbaskat lång tid att äta.


...

September

Så kom september och min vän Ellinor blev sjuk. Det vände upp och ned på min tillvaro och precis som jag då brukar göra så skrev jag om det på bloggen. Här kan du läsa det.Jag hann också med att träffa några av er bloggläsare under en sensommarkväll. Här på bild med Anna. En av mina äldsta bloggvänner. Jag åkte till Stockholm på Citygate. En träff för folk i min bransch som får lyssna på när andra från samma bransch berättar om satsningar och andra händelser i just mediebranschen. Intressant. 


...

Oktober

När hösten kom drog vi på kryssning. Fantastic four igen. Ni vet. Anna och Danne. Jag och Dennis.Corren får pris av TU. Jag är på plats fast jag inte har något med sälj att göra. Kul var det. Det är alltid kul att haka på säljavdelningen. De festar kungligt.Fina Cornelia. Så nära som vi kommit varandra det här året. En värdefull vänskap som vi bygger vidare på 2013.


...

November

I början av november bjuder vi in till ett hejdundrande halloweenkalas på Tornet i Linköping. Vi är nära hundra gäster och folks fantasti var det inget fel på. Imponerande. Och skrämmande.Vi åker sedan till Göteborg och ser på Kamelot. Jag tränger mig fram mot scenen och tar lite bilder. I slutet av november drar vi på en lokal idrottsgala där framgångsrika idrottare från länet prisas. 


...

December

Ettårig bröllopsdag den 3 december. Dennis överraskar stort med en massa överraskningar.


Fatta vilken vinter som kom till oss i december. Har nog aldrig tyckt om vintern så mycket som dessa dagar då solens låga strålar skapade gnistor i rimfrosten på träden. För en stund gillade jag kylan. För en kort stund.Dvärghamster, hörlurar, dator, pengar, presentkort, smyckesskrin och pengar gladde barnen denna jul. Jag gladdes åt deras glädje och åt min nya locktång. Nu återstår bara nyårskalas. Det återkommer jag till - beroende på hur trött jag är på nyårsdagen.


Kommentarer

  1. Härligt att få läsa om ditt år. Både högt och lågt, stort som smått, precis som livet ska vara. Jag hoppas ditt 2013 blir fyllt av lika mycket glädje men förbarmat från sorgen. Kram

    SvaraRadera
  2. Vilken bra årskrönika!
    Gott Slut 2013 och Gott Nytt 2013 Anna!

    SvaraRadera

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…