Fortsätt till huvudinnehåll

Lucka 1-9

1. Berätta om dig själv.
Jag heter Anna Malmborg. Gift med Dennis sen ett år tillbaka. Vi har snart varit tillsammans i 15 år. Tillsammans har vi två barn - William och Thea. Jag har en pappa, en styvpappa, en död mamma, en extramamma, sex bröder, nästan lika många svägerskor och fyra brorsbarn. Jag jobbar på Östgöta Correspondenten sen fem år tillbaka. Innan dess på TV4. Jag gillar att shoppa. Är träningsperiodare. Morgonpigg. Kvällstrött. Forcerad. Målmedveten. Pedagogisk med de flesta. Dock inte min man.


2. Berätta om staden du bor i.
Linköping är staden där jag slagit rot. Efter att ha flyttat över 30 gånger i mitt 36-åriga liv så kände jag att det var dags att landa. Plus med Linköping är storleken. Den är inte så liten att alla känner till dig, men heller inte så stor att du blir helt anonym. Besöker du stan bör du ta en titt på Domkyrkan, ta en fika på berget, strosa i Trädgårdsföreningen eller längs Stångån, besöka utställningen IT-ceum och Cloettaboden i Gamla Linköping. 


3. Berätta om din bästa vän.
Jag har flera bästa vänner. Alla är mycket olika men alla mig väldigt kära. Ingen nämnd ingen glömd.


4. Berätta om en person du beundrar.
Jag beundrar min mamma. Att uppfostra och ta hand om fem barn kan inte varit lätt. Hon gjorde det alltid med varm hand. Jag önskar hon fanns i livet så jag kunde fråga henne hur hon gjorde. Hur hon orkade.


5. Berätta vem var du för ett år sen.
Då var jag precis nygift. Jag var helt utpumpad mentalt, men mycket nöjd. 


6. Berätta vilka bloggar du läser.
Jag läser många bloggar även om de är färre idag än förr. Jag hinner helt enkelt inte. Men här är ett axplock av alla bloggar jag besöker, i princip dagligen:7. Berätta om ett av dina favoritfotografier.
Familjen Malmborg. Jag gillar bilden för att det är en av få där vi alla är samlade. Dessutom finklädda. 


8. Berätta vilket som är ditt favoritplagg.
Mitt favoritplagg är stretchjeansen. Mycket skönt för en fläskig kropp.


9. Berätta om en av dina favoritlåtar.
Jag gillar "Lucky ones" med Lana del Rey. Den tröttnar jag inte på som jag annars snabbt gör med andra låtar jag missbrukar.

Kommentarer

  1. Roligt att få läsa lite nytt om dig.

    SvaraRadera
  2. Roligt att du också kör! Och skoj att bli omnämnd! Kram på're! :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…