Fortsätt till huvudinnehåll

Lucka 11 - dina framtidsdrömmar?

You know me. En vacker dag drar jag från Sverige. Inte än. Men kanske imorgon. Kanske om tio år. Det är mitt egoistiska jag som talar. Sen har jag en realistisk sida också. En sida som måste lösa jobb och skolgång - även om jag befinner mig på andra sidan jordklotet. Sen har jag också en känslomässig sida. Den som handlar om det faktum att jag är faster till en drös ungar jag gärna vill vara en bra faster till. Men jag är om sanningen ska fram inte riktigt en sådan bra faster jag skulle vilja vara. Jag måste först och främst ha tid till att vara en bra mamma. Men hey grabbar. Jag kan vara mamma till fler ungar på en gång. Det är bara att lämna kidsen hos faster! Men det var inte det som inlägget skulle handla om...

Tillbaka till utlandsflytt. Det vore bra mycket enklare om jag tjänade obegränsat med pengar så jag istället kan resa när jag känner för det. På så sätt får jag det bästa av två världar. Jag har inte riktigt så mycket pengar. Men jag har så pass mycket pengar att jag kan resa ett par gånger på år. Och det skulle nog medelsvenssons säga att jag borde vara nöjd med. Men det är jag inte. Och anledningen är inget annat än vädret. "Du kommer över nyhetens behag. Det blir vardag där också." Så säger många när jag berättar om mina framtidsdrömmar. Men det är mina drömmar. Ok? Om jag någonsin kommer ångra att jag bosatt mig i ett klimat där jag aldrig kommer behöva termobyxor? Troligen inte. Om jag någonsin kommer ångra att jag flyttat ifrån nära och kära. Troligen. Så vi får väl se.
Kommentarer

 1. Man skall " Lev din dröm". Står på min arm och försöker leva efter det.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med. Skriver under på alla dina rader!

  SvaraRadera
 3. Jag trodde ju aldrig att jag skulle lämna Linkan :D
  Slippa vintervädret ,fruktansvärt skönt, dock lite ovant att fira jul i sommarvärme, som jag gjorde i Sydafrika men jag skulle inte tveka 1 sekund om jag fick chansen att åka tillbaka dit.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Du är ju för jävla snygg! :)

  Vart har du införskaffat solglajjerna på sista bilden? De är bara sååå snygga! Jag måste helt enkelt ha ett par såna på bröllopsresan känner jag. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…