Fortsätt till huvudinnehåll

När barnen blir stora

Bild tagen idag. Thea envisas med att sitta i mitt knä.


Innan barnen har man hur mycket tid som helst för sig själv och varandra i en relation. Ändå minns jag att jag kunde klaga när Dennis skulle träna för tredje gången samma vecka. Shit. Man har ju inget perspektiv när man är ung...
När barnen väl är kläckta ställer man direkt högre krav på varandra. Helt plötsligt förväntas man välja bort sin egentid till förmån för familjen. För när man får barn så är familjelivet helt plötsligt det viktigaste på den här jorden. Man ska hålla ihop. Gå på alla BVC-möten, alla luciafiranden, alla föräldramöten - ihop. Jag generaliserar, jag vet. Men många är så här. Vi var nog inte riktigt så hårda. Men åt det hållet. Definitivt.
När nu barnen äntrar tonåren så tror jag vi nått kulmen av hur mycket tid en familjs aktiviteter får ta. Nu är det inte bara ett utvecklingssamtal som ska tajmas in. Nu har barnen ett par tre aktiviteter styck. Det är runt 6 tillfällen per vecka som det ska skjutsas fram och tillbaka. Dessutom pluggar Wille inne i stan och vi bor på landet dit bussarna går extremt sällan. Ja, jag vet att vi får skylla oss själva som bosatt oss såhär. Men faktum kvarstår. Sen ska jag och Dennis också kunna hitta på något var och en för sig någon dag/kväll i veckan. Ett träningspass eller möte med vänner. Sen vill vi ju gärna hitta på något som familj också. Och som par utan barn.
Men som jag skrev, jag tror vi pikar nu. Det kan bara bli bättre nu. Jag ser ljuset.


Kommentarer

  1. Ja jag längtar jättemycket efter att slippa lämna och hämta på dagis. Tänk vad skönt att slippa stressa och hetsa! Vi har inte kommit dit ni är en. Vi har bara två aktiviteter per vecka. Så här blir det värre innan det blir bättre igen antar jag.

    SvaraRadera
  2. Det blir bättre! Mina är stora nu och vill inte göra så mycket med oss längre. De har sina liv och kör moppe eller åker buss dit de ska. Ibland längtar jag tillbaka till tiden med en liten hand i min. Men jag ser också det nya livet med min make glimta bakom dörren, snart är det vi två igen.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…