Fortsätt till huvudinnehåll

Att älska utan tid

Åker till jobbet i gryningen. Tankarna passerar alla kalendrar, sms, mobilspel, sociala kanaler, mejl och Gud vet vad. Inte missat något? Nej. Pling i telefonen. Ett meddelande. Svara vid nästa rödljus. Går igenom morgonens rutiner. Vilka nyhetsinslag ska göras? Vad är bokat, vad ska bokas. Vilka möten? Vad förväntas av mig? Jo, det och det och det och det. I vilken ordning? Jo, jag har nog koll.

Parkerar bilen. Ställer den så rakt jag kan. Vill inte få märken på dörrarna av grannar som oaktsamt smäller upp. Kliver in på redaktionen. Hej, hej. Godmorgon. Hänt något under natten? Telefonen ringer. Fina vännen vill prata. Hinner inte. Får ringa upp sen.

Går igenom dagen. Vad i tidning? Vilka webbartiklar? TV-inslag? Pling i telefonen. Mitt i en mening vill nästa vän hälsa mig god morgon. Lägger bort luren och fortsätter meningen. Svarar sen...

Och dagen fortsätter. Planera. Mötas. Strukturera. Besluta. Pling. Svara. Planera lite till. Sen ut från jobbet. Hämta barn. Skjutsa barn. Hämta nästa barn. Skjutsa vidare. Åka och träna. Ta en bild. Instagramma. Pling. Svara. Åka hem. Glöm inte ringa vännen. Duscha. Laga mat och äta maten. Fixa disken. Snart ringa vännen. Barnen ska ha hjälp med läxorna. Hur fan räknar man bråktal nu igen. Mamma jobbar med ord barn. Be pappa.

Borsta tänderna. Godnatt älskade ungar. Ses imorgon. Love u. Nu ska jag ringa vännen. Men. Vännen är ju småbarnsförälder och sover nu. Jag ringer imorgon. Jag lovar.


Kommentarer

 1. Jag finns här igår, idag, imorgon.... Alltid det vet du! Nu bokar vi nåt snart! Älskar dig puss/E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag börjar fulgråta nu! :) Puss <3

   Radera
 2. Kramar dig in spirit. Puss

  SvaraRadera
 3. Ekorrehjulet i ett nötskal. Att få tiden att räcka till till det man på riktigt vill lägga tid på är många gånger omöjligt.

  SvaraRadera
 4. Jag har varit i ett sånt hjul men nu när jag är farmor får jag inte vara med i detta hjul. Jag skulle vilja delta och hjälpa mina, men jag är avskuren.

  SvaraRadera
 5. Vi är många såna som inte får vara med men törs inte avslöja oss för då finns ingen chans att någonsin delta i våra älskade. Därför är jag anonym

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så oerhört sorgligt. Kram till dig du anonyma!

   Radera
  2. Tack Anna jag kommer ihåg allt du skriver och tänkte då att mina barn skulle få den hjälp jag saknade då men kunde ju inte föreställa mig att hamna i denna situation som jag delar med så många men det gör ont varje dag.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…