Fortsätt till huvudinnehåll

Fler bebisar?

Thea är inte längre liten. Hon gör frukost åt mig - med mobilen i näven. Hon är den lilla som börjar bli stor. För några nätter sen drömde jag att jag väntade barn igen. Jag blev tårögd när jag tänkte på att det inte var en sanndröm. (Hey - jag är känslomänniska!)

Men... Kommer denna bebislängtan aldrig att försvinna? I perioder tror jag det. Jag känner mig nöjd med att ha ganska stora barn - trots min ringa ålder. Hrm... Men så ibland slår det mig.

"Ska jag aldrig mer bära ett barn?"

Tanken gör mig sorgsen. Du kanske tycker att jag har en romantiserad bild av bebisar? Nej då. Jag har sex småbröder och två egna barn. Jag vet att det inte alltid är så himla lajbans. Men jag har heller aldrig tyckt det varit jobbigt. Men å andra sidan kanske det har med åldern att göra. Jag är ju äldre nu. Kanske inte lika pigg och alert? Jo då. Jag tror att jag kan vara den piggaste 36-åringen av alla faktiskt.

Fast just idag är jag lite trött... ;)


Kommentarer

 1. Jag resonerar som du- jag tyckte helt enkelt inte det var så jobbigt? Men det är verkligen en kommentar jag får heeeela tiden nu, "varför ska ni börja om, nu när era äntligen börjat bli stora?"

  Vaddå nattvak säger jag? Så lite som jag både sovit och legat som tonårsförälder har jag banne mig aldrig gjort innan, så jag kan lika gärna sitta uppe och ammar medan jag väntar på att de stora ska drösa in efter sina nattliga tonårsbegivenheter:-D

  Och du? Det är en klen tröst, jag vet, men du får klämma på min bäbis så mycket du vill. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nejnej- det är semmelsäsongen som satt sina spår bara:-)

   Radera
 2. Ja tack, vi vill ha flera godingar att pussa å krama. Hit med flera barnbarn!!!!! Kram Ulla

  SvaraRadera
 3. En sanning! Man ångrar aldrig de barn man skaffade, bara dem man aldrig skaffade!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…