Fortsätt till huvudinnehåll

PMS-skit

Jag har spiral. Det är inget konstigt med det egentligen. Om det inte vore för att jag redan från början har en riklig period i månaden. Ja, ni fattar utan att jag måste bli äcklig. Och ni som vet vad jag snackar om vet att just spiral ofta ökar mängden... eh... mens från kroppen. 

Tamponger, bindor, toalettbesök, tampongplast som av elektricitet fastnar på fingret så man ihärdigt får skaka fingret för att det ska lossna. Plasten landar som en liten kokong på golvet. Vira in i massa papper. Torka, torka. Tvätta. 

Ut bland folk. Efter ett par timmar. Shiiiiit. Var är närmsta toa??? Till råga på allt elände får jag kvisslor i fejat. 

Synd att det där med p-stav fuckade upp mitt humör. Att helt slippa detta en gång i månaden var inte så dumt. 

Kommentarer

 1. Kopparspiral? För det brukar man ju få mer av. Hormonspiral funkar tack o lov bra på mig och jag slipper alltså skiten. Men en bebis i magen gör ju att du slipper det typ ett år iaf! Kanske mer om du inte får tillbaka den snabbt. ;-)

  SvaraRadera
 2. Säger som föregående talare. Kopparspiral gick bara inte, störtblödningar och värsta magsmärtan jag nånsin haft. Hormonpiral däremot är rena drömmen. Ingen mens och bara lite lite pmskänningar.

  SvaraRadera
 3. Det finns p-ringar. En ring som man har inne i, ja.. säger man slidan?... in med den i tre veckor, ut en vecka och då kommer det mens, men bara lite. Min dotter har det och är jättenöjd, finnarna blev bättre, riklig mens blev mer lite mens, smärtorna nästan borta. Den kan tas ut om man tycker den är i vägen vid sex.. Ganska dyr, men kan vara värt det. Googla på nuvaring så får du se!
  Lycka till

  SvaraRadera
 4. Jag satte in en hormonspiral i höstas och har knappt blött alls sen dess, jätteskönt att slippa. Och det känns som att hormonerna håller sig där de ska istället för att påverka humör, vikt osv.

  SvaraRadera
 5. Jag kör med hormonspiralen sen 7 år. perfekt och har inte haft mens på nära 7 år. Guld !

  SvaraRadera
 6. Det finns kondom också, så slipper man använda en massa hormoner. Funkar bra även i ett fast förhållande.

  Linwin

  SvaraRadera
 7. Inte varit inne här på flera månader, och trodde det var massor att läsa igen, men icke. Det gick snabbt. Håller bloggen på att dö ut?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…