Fortsätt till huvudinnehåll

Höga temperaturer, bara ben

Den här veckan kommer vårtemperaturerna till oss. Över 15 grader kan vi vänta oss flera av veckans dagar. Kanske smyger temperaturen upp mot 20 grader. Om prognoserna håller. Men tror ni vi kommer få se några bara ben och sandaler? Nej, jag tror inte det. För vi lite knäppa. 
När det är midsommarafton och 15 grader skuttar vi runt stången i våra spetsklänningar och skor med öppna tår, men när vi har den värmen på våren så sticker vi försiktigt ut näsan genom dörren och känner på luften först. Som om vi inte riktigt vågar lita på att det är sant. Efter ett halvårs vinter (ja, det är så jag upplever det) smyger vi oss ut och letar upp en solvarm vägg att luta oss mot. Sakta bekantar vi oss med solen igen. Tittar upp på den lite med förebrående blick och tänker "vart har du hållit hus, jäkla sol". Men vi är förlåtande och det dröjer inte många dagar förrän Mr sol har charmat av oss brallorna igen. Men det dröjer några dagar till. Först måste vi tina upp. Kommentarer

 1. Ja du, var är den utlovade solen idag? Trodde att det skulle bli fint och varmt idag jag men just nu öser regnet ner utanför fönstret.

  Halvårsvinter, det har det väl varit iår? Inte för att jag klagar men det ska bli skönt med lite värme och sol nu.
  Såg på väderprognosen att det var uppemot 20 grader i London till helgen. Passar ju ypperligt eftersom vi åker dit. ;)
  Hoppas bara värmen kommer hit med, vi förtjänar den nu tycker jag!

  Ha en härlig dag!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja, än får vi gå med strumpor och skor :)
  Men snart såå.....

  SvaraRadera
 3. Välkomna på bloppis i min blogg, massa fina grejer till grymma priser!! :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…