Fortsätt till huvudinnehåll

Ögonfransförlängning - före och efter

 Nu slipper jag mascara några veckor framöver. Igår gjorde Belle mina fransar jättelånga genom att förlänga dom. Jag envisades med att göra dom riktigt långa, så jag slipper lösögonfransar på fester. Det är ju en smaksak hur man vill ha det. En del vill ha naturlig look. Andra är mer vågade. Det finns till och med glitterfransar som man kan sätta fast. Jag ställde några frågor till Belle under de två timmar det tog att sätta fast dessa fransar - ett strå i taget.Hur länge har du kunnat det här?
I ett par år snart. Jag är en rastlös person och trodde inte jag skulle klara av att sitta så koncentrerad i ett par timmar. Men jag tycker det är kul.

Vad är det du sätter fast och hur går det till?
En del fransar köper man i burk, men så finns det sådana som kallas "false mink" som är bättre och väldigt likt äkta minkhår. Sådana använder jag. Äkta mink är en del allergiska mot. Stråna, som sitter fast på en tejpremsa, sätts fast ett efter ett med ca en millimeter till hårroten. Man fäster extrastrået på ditt egna hårstrå med ett supersnabbt lim.Det är syntethår. Det finns äkta mink också, men en del är allergiska. Stråna, som sitter fast på en tejpremsa, sätts fast ett efter ett med ca en millimeter till hårroten. Man fäster extrastrået på ditt egna hårstrå med ett supersnabbt lim. 

Det gäller att vara snabb och säker på handen?
Ja, det tar två sekunder innan limmet har torkat. Men när man gjort det här så många gånger som mig så går det bra.

Vad händer om strået hamnar fel?
Då kan man använda en särskild remover som lossar strået som hamnat fel. 

Man måste blunda hela tiden, brukar folk somna?
Ja, det händer hela tiden (vilket även hände mig). Efter en natt med fransar kan jag säga att det är en fördel om du sover på rygg. Jag återkommer med mer utförlig utvärdering efter ett par veckor.

                  

         

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…