Fortsätt till huvudinnehåll

Inga jävla smileys

Smileys, utropstecken, hjärtan, hm, mmm, hihi och haha. Alla används för att sätta an en stämning i det meddelande du författar - oavsett om det är Facebook eller i ett sms.
Men de används inte av alla. För ska vi vara ärliga så är det inte korrekt att göra så. I början kunde jag i ren irritation ta bort någon från mitt flöde om personen i fråga hade ett meddelande likt detta.

Åååååååååå, va ja äääälskar första kaffe tåren!!!!!! <3 <3 <3 <3

Inte nog med att personen särskriver och har diagnostiseras som vokalmissbrukare. Personen avslutar dessutom med en massa utropstecken och hjärtan. Jeez.

Jag var anti-smiley. 

Men min irritation är som bortblåst. Det finns andra saker som kräver mitt engagemang mer än detta. Och om sanningen ska fram. Det finns ju ingen som tvivlar på en sådan persons sinnesstämning. Tänk om det istället hade stått:

Jag älskar första kaffetåren. 

Visst känns det lite konstigt? Ironi? Menar personen allvar? Älskar personen verkligen kaffetåren? Det är svårt att ana sinnesstämningen i ett sådant kort meddelande. 
Det är inte helt ovanligt att du hittar den sistnämnda statusraden hos en skolad medelålders person som nyligen skaffat konto på Facebook. Eller har jag fel?

Numera använder jag själv smileys, utropstecken och haha:anden i mina meddelanden. Men i lagom dos. Vi landar alltid där. I ordet lagom.

Jag älskar första kaffetåren! :)


Kommentarer

  1. Hahahaha! Du har så rätt när du säger att det är någon nybörjare på FB, säkert medelålders, som skulle skriva så där..."tyvärr" är det bara att acceptera att man använder språket på olika sätt beroende på VAR man skriver. Ett mail till en kompis eller ett mail till en chef eller en myndighet ser ju helt olika ut i formen, och så bör det vara. Jag hoppas bara att "dagens ungdom" får lära sig det i skolan :) (Ja, jag är lärare och kämpar för det! hehe) Men det tror jag. Ungdomar är smarta.

    SvaraRadera
  2. Jag får skäll av mina ungdomar (unga vuxna). De tycker att jag ska lägga till smileys eftersom jag "låter arg" i mina kortfattade sms.... Svårt det där. (Och så ville jag lägga till en smiley här för att visa att jag är glad över att ha besökt dig idag)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…