Fortsätt till huvudinnehåll

Stora underbara unge                              

Han såg ut som en sköldpadda när han precis lärt sig sitta. Smal hals och ett guppande huvud längst upp. 
Som treåring älskade han att plocka blommor åt mig. Han ville gärna snacka om alla stora stenar vi gick förbi och funderade över varför änglar inte fastade i träden när de åkte upp till himlen. Han rabblade alfabetet flytande och tecknade bättre än mig. Som treåring. 
I sexårsåldern skulle han bli kock eller jobba på Tekniska verken. Hockeyn som han spelat sen samma ålder har aldrig tagit tag i honom. 

Han har alltid haft lätt för skolan. I sjuan ville han börja NO-profil på Berzan. Han kom in.
Under alla år har han visat förmågan att ta ansvar för sina egna beslut och engagerat sig precis så mycket i skolan att han fått bästa resultat. 

Men nu händer något. Han växer. Axlarna breddas. Musklerna börjar synas. Mörka fjun på överläppen. Och han har växt om mig. Det är ju i sig ingen bedrift... Men han genomgår en förvandling på många sätt. 

Det är inte längre jag som stoppar om honom och säger godnatt. Det är han som kommer in till mig och kramar om och säger godnatt. Redan när jag hör honom i trappan så drar jag upp täcket till hakan. Han blir besvärad av att se mina bara bröst. Han uppfattar alla sexuella antydningar i skämt och tycker jag är extremt pinsam. 

En vän med äldre barn garvade åt mig när jag sa att vi fortfarande har en bra relation, den här killen och jag. "Du har ingen aning. Det har inte börjat än. Fester, sena kvällar, utbrott. Men var lugn. Han kommer tillbaka, men kanske inte förrän i 18-årsåldern", sa vännen. 

Men jag kontrar. Jag tror inte alla tonåringar följer mallen. Min 14-åring kommer fortfarande in till mamma på kvällen och kramar om och säger godnatt. Ha! Så kommer det alltid vara. Jag vill det. Gode Gud väx inte ifrån mig unge.

Kommentarer

 1. Moppemustasch. Gud vad tiden går! Kan man konservera dem i 6årsåldern?

  SvaraRadera
 2. Nej fisken. Det går inte. Moppemuschen tjatar jag om varje dag att raka bort. Men han ser liksom inget problem med den...

  SvaraRadera
 3. Det finns de som inte följer mallen. Min bror och min morbror slutade aldrig krama godnatt så länge de bodde hemma. Och kramas gärna fortfarande så fort man ses!

  SvaraRadera
 4. Tricket är att inte sluta kramas, även om de under en period gärna vill slippa undan. Slutar man är det skitsvårt att börja igen sen.

  SvaraRadera
 5. Bra skrivet av anonym där. Sluta aldrig kramas. !!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…