Fortsätt till huvudinnehåll

Hårförlängning är guld

Efter att Belle gjort hårförlängning på mig är det många av er som hör av sig med frågor, så jag tänkte att det finns nog fler som är intresserade och därför svarar jag på samma frågor här:


Hur långt hår måste man ha för att kunna fästa hårförlängningen? 
Jag tror du måste ha page-långt åtminstone. Det är en fördel om ditt egna hår inte är helt nyklippt. Lite slitna toppar smälter bättre ihop med förlängningen. 

Vad fäster man med?
Det är små vaxploppar på löshåret. Man lägger ploppen på en slinga av ditt eget hår och smälter vaxet med en värmetång. Vaxet snurras runt din egen hårslinga. En i taget. Ca 100 slingor till ett normallångt/tjockt hår. Har du kortare hår måste du ha fler slingor.

Hur är kvalitén på håret?
Det är mycket olika. Jag har testat samma leverantör men med olika kvalité. Det beror helt på den människa som burit håret från början. Oftast upplever du håret som tjockare än ditt egna.

Hur sköter man det?
Som ditt vanliga hår, men det är bra om du använder lite bättre produkter som inte torkar ut håret. Jag brukar fläta håret på nätterna. Fönar det aldrig, utan låter det självtorka - vilket kräver lite planering. Jag använder ALLTID värmeskydd innan jag använder platt- eller locktång. 

Finns det några nackdelar?
Längden kan ställa till det i blåsten. Det tovar sig lättare. Bada inte onödigt mycket med huvudet under vattnet i pooler och havsvatten. Sen är det inte meningen att någon ska upp i hårbotten och romantiskt fläta in fingrarna. Då får de stifta bekantskap med plupparna istället. 
Gå inte och dra ut ditt egna hår från vaxfästena. Ditt egna hår går av då och det är inget roligt när man sen tar ut förlängningen. Sköter du det som du ska sliter det inte jättemycket, men du kommer ändå känna dig helt naken när du tar bort det. Så risken/chansen finns att du vill göra om det direkt. 

Hur vanligt är det här?
Det är jättevanligt. Många klipper upp löshåret vilket gör det helt omöjligt att avgöra om det är riktigt eller fejk. Jag känner många som gör det.

Vad kostar det?
Det är olika från salong till salong, men jag har betalat mellan 3 - 4000 kronor tidigare. Men nu gör min vän Belle det på mig och hon kan säkert ge dig lite rabatt om du hälsar från mig! 

Hur länge håller det?
Från ett par månader upp till ett halvår. Det beror på hur du sköter det och hur snabbt ditt eget hår växer. Efter ett halvår kan vaxfästena vara en bit ned och det är varken snyggt eller känns bra. Salongen tar bort fästena genom att lösa upp vaxet och smula sönder det. 
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…