Fortsätt till huvudinnehåll

Ljudet av ben som krossas

Kalla mig gärna städtant. Jag har inte gjort annat de sista dagarna - känns det som. Jag tog ledigt från jobbet för att komma ifatt hemma, och nu äntligen känner jag mig tillfreds här hemma igen.
Hallen dräller inte av väskor, skor och jackor. Klädkorgarna i tvättstugan dignar inte av innehåll. Golven är fria från smulor och grus.

Och ni vet den där känslan av att strosa runt i ett nystädat hem? Ren tillfredsställelse. Och när jag med en gin och tonic i handen går in i tvättstugan för att hänga upp sista tvätten så hör jag katten jama olycksbådande.

Det låter lite som om han är vårkåt. Ni som har katt vet vad jag menar. Men lätet kan också betyda något annat...
När jag öppnar dörren är jag på vippen att trampa på en av de största åkersorkarna jag sett.
Min katt tittar skamset på mig. Ja, jag tolkar blicken så men den kan lika gärna vara en "dra åt helvete och lämna mitt byte ifred"-blick. Hur som helst är djuret dött. Ibland tenderar dom att bara vara halvdöda.

I vanliga fall skulle jag sopat upp eländet och kastat ut döingen. Men jag orkar inte. Jag låter katten hållas. Jag hytter bara med näven och härjar lite. Och när jag vänder mig om och stänger dörren hör jag hur benen i döingens kropp krossas när katten hugger in på måltiden. Efteråt syns inte ett spår. Men jag skurar lite extra just där måltiden ägt rum.

På tal om något annat. Imorgon är det tjejfest. Woop woop.

Kommentarer

  1. Åt katten upp allt? Vår katt äter upp delar av de små mössen...och lämnar en del åt oss att ta hand om...bläää

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…