Fortsätt till huvudinnehåll

Semesterbalansen

Om ett dygn, ganska exakt, åker vill ned till Sangrians förlovade land. Spanien. Vi var där även förra sommaren. 16 dagar. I år ska vi vara där i tre veckor. I 21 dagar ska familjen "olika viljor" hålla semesterglädjen intakt. En omöjlighet, jag vet. Men strävan efter att vilja behålla semesterglädjen är viktig. Annars spårar vi ur.
Det viktigaste är att hålla sömn- och sockerdjävulen på avstånd. Att peta i barnen, hur stora de än må vara, lite att äta var tredje timme. Att få dem att somna skapligt, även om de ljumma nätterna lockar till sudd in på gryningens småtimmar. Det kallas att förebygga. Förebygga kaos, gråt och såriga hjärtan.

Det är mitt ansvar.

Jag packar badväskor. Glömmer inte cyklopen. Jag stoppar ned solskydd för ljusare kroppar, mörkare kroppar, läppar och ansikte. Vattenflaskor som frusit under natten tas med. Dricka varmt vatten är ju ett elände. Tycker vissa i familjen. Jag tar ett par solstolar under armarna, badväskan över axeln, på med solbrillor och sen drar jag. Utan familjen. De får vakna en i taget.

Barnen är stora nu. De letar sig ut från den solvarma bostaden själva när sömnen gjort sitt i deras kroppar. De tar sig ned till stranden med sömndrucken blick. Sökande efter mamma.

Och där sitter jag. I en solstol. Med en öl i ena handen och den andra ivrigt vinkande mot mina ungar.

"Det är en strålande dag", utbrister jag.

"Mmm, har du solskydd...", svarar dom.Kommentarer

 1. 3 veckor i solen låter fantastiskt, och du verkar ha en klok plan för att ni alla ska överleva... mammans "plikt" kanske... men jag förstår din önskan om att det ska flyta på och skulle nog göra samma förebyggande rutin, även om det inte alltid är kul att böja sig baklänges hela tiden...
  Hoppas du har det skönt,
  - och vilka fina stora barn du har ;-)

  SvaraRadera
 2. Så härligt med 3 veckor!!!! Men jag förstår också alla dessa viljor...skratt och gråt! Och andra problem när barnen blir större :)
  Hoppas ni får njuta alldeles fantastiskt!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…