Fortsätt till huvudinnehåll

Morgontanken sätter dagen

Jag vaknar mellan fem och sex varje morgon, oavsett jobb eller ledighet. Lägger mig på rygg. Hoppas på att somna om. Det är ju inte ok att vakna då liksom. Men jag ger upp snabbt. Kikar piggt upp i luften. Tänker "GODMORGON, för mig själv". Tittar ut genom fönstret. Bra väder. Dåligt väder. Ja, det finns dåligt väder. Eller vänta förresten. Jag skulle ju inte tänka så längre... Jag ändrar mig. Det finns inga dåliga väder. 
Tittar på mannen bredvid mig. Undrar hur han kan sova så hårt när den nya dagen formligen kickar mig ur sängen. 
Tar upp mobilen och checkar läget. Säger hej och godmorgon till allehanda människor. Går på toa. Fortsätter hälsa och peppa morgontrötta människor med min skrivna skönsång "Godmorgon, godmorgon hör fåglar sjunga glatt, godmorgon, godmorgon i köööör". Alla uppskattar det. Jo, det är sant.
Spolar. Går tillbaka in i sovrummet. Jo, han sover lika hårt. Drar på mina mysshorts och t-shirt. Funderar på vilka kul grejer jag ska hitta på under dagen.
Tassar ned för trappan och sätter på tre koppar kaffe. Varken mer eller mindre. Svarar igen på några meddelanden i telefonen. Jo då, jag mår också bra, osv. Medan kaffet puttrar på drar jag på mig tofflor och går till brevlådan där morgontidningen väntar. I mitt fall är det aldrig något överraskande. Jag har ju varit med och bestämt vad som ska stå i den. Men det är ändå kul att se det färdiga resultatet. Nej, men titta där! De löste den bilden. Kul. Typ så. 
Jag bläddrar i den medan jag dricker mitt kaffe och äter min macka. Med smör och ost. Riktigt smör. Går ut på altanen och dricker kopp två. Tittar ut på ägorna (ha!) och andas in den fuktiga sensommarluften och tänker. Jävlar vad gott det är att leva! Låt morgontanken sätta dagen. Det är inte svårare än så. 


Kommentarer

  1. Å! Det där skulle jag verkligen behöva lära mig! att vakna ordentligt i tid innan jobbet & bara njuta.... ta det lugnt. Istället sover jag så länge jag bara kan och stressar :/ menmen får jobba på´t! :)kram

    SvaraRadera
  2. Så lätt det låter. Hur F-n ska jag kunna anamma det undrar jag bara?! Är hyfsat morgonpigg och tyvärr är det bara jag som kliver upp den tiden på morgonen. De flesta snusar vidare. Men helgerna kan jag kanske börja kvittra och sjunga för de mina, med risk för att hamna på hospitalet eller nåt. Haha. Inte lätt med obstinata tonåringar hemma.

    SvaraRadera
  3. Åh vilken härlig morgon, jag kan känna hur frisk luften är mellan dörren och brevlådan...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…