Fortsätt till huvudinnehåll

Drömhår på tre timmar

Långt hår. Kort hår. Mörkt, rött eller ljust hår. Lockigt eller rakt. Nu för tiden är det inget problem om du har dålig hårväxt. Du kan få långt hår på tre timmar. Om det är ett drömhår eller inte är upp till var och en. Ett drömhår kan vara något helt annat än ett långt hår. Men jag valde den rubriken i alla fall. Hur som helst. Jag tänkte i det här inlägget ge er svaren på de vanligaste frågorna om hårförlängningar. 


Foto: Pia Molin (Corren)

Hur sitter det fast?
Varje slinga sitter fast med vax som smälts fast runt en slinga av det egna håret nära hårbotten. Det finns andra typer av fästen också, men vax sitter bra.

Hur tvättar man håret?
Precis som vanligt, men jag undviker att ta balsam och hårinpackning vid fästena. Slingorna riskerar att glida ned, har jag blivit tillsagd. Jag undviker också för hårda turbaner för att torka håret. Inbillar mig att fästena inte mår bra av det.

Vad är det för kvalité på det?
Håret har ju suttit på en annan människa och det beror på hur väl den personen skött sin man. Så det kan växla, även om man köper äkta hår från samma leverantör. Generellt är löshåret tjockare än vårt tunna skandinaviska.

Går det att styla?
Det är ju vanligt hår. Klart det går att styla. Löshår med lite självfall är lättast att variera med hjälp av platt- eller locktång.

Går det att färga?
Visst går det, men välj i stället den färg du vill ha innan du får det isatt. Frisören kan hjälpa dig välja rätt nyans.

Syns fästena?
Om fästena sitter högt upp det egna huvudet och nära öronen kan fästena synas. I synnerhet om du inte tvättat håret på ett par dagar och det egna håret börjat flotta till sig. Säg till frisören att inte sätta fästena så högt upp på huvudet.

Sliter det på det egna håret?
Slitaget beror på hur frisören satt i håret, skötseln och hur länge du låter det sitta i. Sköt alla instruktioner så sliter det minimalt, men en del slitage är oundvikligt.

Hur länge sitter det?
Om ditt hår växer snabbt så sitter fästena långt ned efter ett par månader, och det varken känns eller ser bra ut. I mitt fall har jag låtit håret sitta i cirka tre månader.

Hur vanligt är det?
Känslan är att det blir allt vanligare. Och det behöver inte vara ett långt svallande hår. En del fyller bara ut det egna håret och då är det mycket svårt att avslöja med bara en blick.

Vad kostar det?
Räkna med några tusenlappar. Det beror på mängden hår, längd och arbetstid för frisören. Ju tjockare och kortare hår du har från början, desto mer hår måste du sätta i.

Var gör du dina hårförläningar?
Jag gör det hos min vän Belle som du kan kika mer på här. Kontakta annars din vanliga frisör och se om hennes/hans salong gör förlängningar. 
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…