Fortsätt till huvudinnehåll

Är du en emoji-junkie?

Min 50-åriga kollega skriver sällan utropstecken. Hon skriver aldrig några smileys. Hon är en skolad journalist. Hon använder inga tecken för att uttrycka känslor. Det ska mottagaren förstå genom ordvalen i det som skrivs. Och det går väl an i långa texter där du kan måla med språket. Men på 140 tecken kan det vara svårt att nå fram med känslorna i budskapet. Där har emojis ett syfte. De minskar missförstånden. Men för en del har emoji-användandet gått överstyr. De blir emoji-junkies.

Svarar du ja på minst tre av följande påståenden så ligger du i riskzonen:

Du använder alltid minst en emoji i varje tweet.
Du använder röda hjärtan i tweets till främlingar.
Det händer att du skickar tweets med bara emojis.

Efter att ha varit motståndare till smileys har jag kommit att bli rätt generös med gubbar. Till och med de känslomässigt tyngsta gubbarna använder jag rätt flitigt. Får du ett rött hjärta betyder det inte att jag älskar dig. Det betyder att jag bryr mig. Får du en pussgubbe med hjärta betyder det inte att jag vill kyssa dig. Möjligen ge dig en kindpuss.

Men min kollega. Hon utan utropstecken. Henne skickar jag bara punkter och välformulerade meningar till. Men kanske avslutar jag med ett rött hjärta nästa gång. Bara för att jag tycker så mycket om henne.

                                      

Kommentarer

  1. Phu, jag klarade testet och är ingen emoji-junkie. Jag håller med din kollega men har själv börjat använda mej av gubbar mer och mer ... man blir väl som man umgås.

    SvaraRadera
  2. Jag Twittrar ju inte så ofta så jag klarar testet. Sms däremot... ��

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…