Fortsätt till huvudinnehåll

Kan jag, kan alla

Jag är en träningsamatör. Åtminstone historiskt sett. Jag var aldrig sportsligt aktiv som barn. Gick på gymnastik. Var vig. Är fortfarande ganska vig. Men gillade inte mentaliteten. Testade fotboll. En katastrof. Testade handboll. Mindre lyckat. Spelade tennis. Det var ok. Ville rida. Som mina kompisar. Men mina föräldrar hade inte råd. Inte heller med att skicka mig på träningsläger, cuper, tävlingar i tennisen. Det rann ut i sanden.

I puberteten la jag ned alla tankar på träning. Knubbig i sjuan. Smal i åttan och nian. Knubbig i ettan på gymnasiet. Smal i tvåan och trean. Knubbig efter graviditeter. Upp och ned. Klassisk jojo-bantare. För när jag började gå upp i vikt kastade jag mig över dieterna. Det finns inget jag inte testat. Jo, det gör det. LCHF och 5:2 har jag inte testat. De har haft sina storhetstider efter min "upplysning".

Vändningen började för tre år sedan. Jag sökte upp en PT. Han lärde mig en viktig sak. Kanske den viktigaste lärdomen. Jag orkar mer än jag tror.

När musklerna skriker åt mig att sluta. När det svider av mjölksyra. Då har jag mer att ge. Inte mycket. Men lite. Och det är de där sista upprepningarna som är skillnaden. Och kosten. Jag äter precis vad jag vill. Jag ska ha energi att bygga av. Sen kan jag deffa, som det heter på gymspråk. Alltså skala bort fettet.

När jag tog bilden nedan idag blev jag stum. Ser jag ut så där? Nu börjar kroppen svara på det jag pysslar med. För trots att jag är förhållandevis påläst kring träning, så är jag själv i det här. Tar lärdom av vänner inom träningsbranschen. Suger åt mig som en svamp och omgärdar mig med människor som peppar. Att våga lägga upp den här bilden på Instagram och få kommentarer som "Där höjde du nivån på beach2014 rejält", "Biff" och "wow"... Det betyder massor.

Jag tycker för första gången i hela mitt liv att det är kul och träna. Jag har hittat min grej.

Tack Anna D, Fredrik, Bengt, Dennis, Anna S, Bella, Jocke, Tess, Therese dK, Therese S, Micke S, Ali M, Juicy, Annika, Maria H, Emre, Lars, Petra J, Chrissan, anna... och många, många fler.



                       

Kommentarer

 1. Jag är jätteimponerad. Inte förvånad över att du lyckas. Men ändå imponerad.

  SvaraRadera
 2. Du är verkligen grym och du ger mig hopp om att lyckas.

  SvaraRadera
 3. Snyggt! Och du är värd alla hejarop! Du har jobbat för dom!

  Ha det gott!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…