Fortsätt till huvudinnehåll

Längre ögonfransar

Det är inte alla som har vänner som Belle. Men det har jag. Hon fixar längre ögonfransar på mig. Ni vet att det är rätt vanligt det här med att förlänga fransarna? Bara idag har jag pratat med tre personer som har det.

Jag har det inte så ofta. Jag har haft det två gånger hittills. Första gången höll det i tre veckor. Andra gången höll det i två veckor. Det är ju lite knepigt det där, för man vet ju inte var i livslängden ens egna fransar befinner sig.

Man fäster helt enkelt en liten frans på den egna fransen. När ens egen trillar så trillar även extrafransen. En normal skandinav har mellan 50-70 fransar. Så det är lite pillande för den som ska sätta dit dom.


Om det sliter eller förstör dom egna fransarna? Inte vad jag märkt. Däremot har jag varit noga med att ta bort dom på rätt sätt istället för att dra bort dom en och en, som jag vet att en del gör. Och vad är då rätt sätt? Jo, att gå till den som satt dit dom och låta den personen använda sina produkter för att lösa upp limmet. Det finns kanske andra metoder man kan göra hemma. Men jag kan lika gärna göra det över en fika hos Belle. Problemet är bara att jag inte ser henne när jag fikar (bomullstussar på ögonen).
Kommentarer

 1. Jag har en arbetskamrat som gjorde förlängning för ett tag sedan, nu när hennes trillat av (nästan alla) så är hennes egna mycket kortare än innan. De är t o m kortare än underfransarna. Vet du om det är vanligt? Hon är lite fundersam på om det var en seriös en som satte på dom..
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, nej det har jag aldrig hört talas om. Kan hon ha reagerat på limmet kanske? Kram

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…