Fortsätt till huvudinnehåll

Från syster till bror

Mina bröder är sex till antalet. Varje bror en individ med sina egenheter och personlighet. Daniel är enveten. Mikael allvetande. Pelle familjär. Niklas omtänksam. Eddie stilistisk. Och Tom är glädjefylld.

Och den yngsta. Den glädjefulla. Han lever idag sitt livs lyckligaste dag. Han äktar sin Victoria. Som man och hustru kommer de nu att fortsätta sina liv. Och Tom, jag ska som din storasyster ge dig de bästa råd jag har att ge. Se dem som en gåva från mig till dig. Jag är klok. Mina råd är tre till antalet.

Det första rådet döper jag till ”samtal”.

Låt känslorna bilda ord som ni delar med varandra. Ilska, glädje, sorg, förtvivlan, lycka, avund. Använd känslopaletten och måla livets tavla tillsammans. Kika på den ibland. Fundera på vad ni älskar och uppskattar, men också det som saknas. Utan ord, ingen tavla.

Det andra rådet döper jag till ”uppvakta”.

En fylld kaffekopp på nattduksbordet en kulen höstdag. Ett kärleksmeddelande på köksbänken. Favoritgodisen i jackfickan. En middag. En filt över frusna ben. Vårens första vitsippa. Från din hand till hennes. Sluta aldrig uppvakta. Uppskatta.

Det tredje rådet döper jag till ”var dag”.

Möts efter tunga arbetsdagar. Åk till skogen. Lägg ut en filt. Se upp på himlen och svajande träd. Fantisera fram figurer i molnen. Ta varandras händer. Laga nya maträtter. Sitt på balkongen och drick te. Stäng av TV:n. Lägg bort mobilerna. Möt varandras blickar. Låt hjärtat skutta fritt. Planera framtiden. I stort och smått. Med en plan har ni alltid ett ljus i tunneln och vardagen blir aldrig var dag.

Tom och Victoria. Ni har fribijetter till himlen. Men lev nu i ert himmelrike. Här på jorden. Tillsammans. För alltid. Lev lyckliga.
             
 
                                       

Kommentarer

 1. Åh så vackra ord de får med sig in i äktenskapet av sin storasyster/svägerska! Vackra och viktiga.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Väldigt kloka råd! Och ditt språk är alltid lika vackert! Njutbar läsning!

  SvaraRadera
 3. Åh jag blir alldeles rörd över dina fina ord. Sån värme, stolthet och önskan om ett lyckligt liv till brudparet går att läsa mellan raderna. Otroligt vackert skrivet Anna!

  SvaraRadera
 4. Underbara råd, de ska jag också ta till mig ;-)
  Kram J

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…