Fortsätt till huvudinnehåll

Kommer till ro

Sitter i trappan hemma. Tittar ut över fälten. Förälskad i omgivningen. Mitt Kaga. Här finner jag ro efter en dag som alla andra.

Vaknar liggande på rygg. Blå himmel utanför fönstret som stått öppet. Doft av brukad jord. Morgondis. Jag vänder mig på sidan och kollar mobilen. Facebook, Instagram och Twitter. Även nattetid ger ni er tillkänna. Någon jobbar. En annan räds sömnen. Sträcker på mig. Och kliver upp. Och går ned. Sätter på kaffe.

Tar några djupa andetag och sen...

Öppna dörrar. Pussa ungarna god morgon. Duscha. Kissa. Sminka. WILLE OCH THEA. DET ÄR DAGS ATT GÅ UPP. Dricka kaffet. Vika en tvätt. Packa väskan. GLÖM INTE ATT DU HAR GYMNASTIK IDAG. Borsta tänderna. Svara på ett sms. Leta efter bilnycklarna. WILLE GÅ UPP NU. Upp och hämta andra skor. Var fan är läppglanset? THEA HAR DU PACKAT NED SKOLBÖCKERNA? Dricka upp kaffet. Läsa svars-sms. Skölja ur koppen. JAG ÅKER TILL JOBBET NU. JAG ÄLSKAR ER.

In i bilen. Andas. Åka till jobbet i Norrköping. Eller Linköping. Och där...

Skicka bilder till Jonas, prata med Maria om annonsbokningar, intervjua ledarskribenter, möten med redaktionschefer, boka tåg till Stockholm, planera programinnehåll, titta på färdigproducerade trailers, ok skicka vidare, nej jobba vidare, möten om Näringslivsgala, Topp 100 och Bokens dag, uppdatera Instagram, svara i telefonen, sms och mejl, skicka inbjudningar till tv-mingel och var fan är den där bilden Jonas ska ha?

In i bilen. Andas. Åka hem. Och sen...

ÄR DU KLAR ATT ÅKA TILL FOTBOLLEN? Hämta vattenflaskan, leta efter benskydd, hårsnodd till håret. KOMMER DU NU THEA? Plocka ur diskmaskinen. Kasta in det nya. Torka vardagsrumsbordet. KOM NU. Åka till träningen. Prata i bilen. Hämta på träningen. Prata i bilen. Hem och laga mat. DET ÄR MAT NU. Prata om dagen. Diska, plocka bort, torka av. HAR NI GJORT ALLA LÄXOR? Borta tänderna. Prata om morgondagen. God natt.

Sätter mig i trappan. Fältet plöjs efter att sommarens grödor tagits om hand. Stubb byts mot fuktig mylla. Och jag kommer till ro. I mitt Kaga.

                                    

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…