Fortsätt till huvudinnehåll

Vi möttes 2014

Skratt, tårar, glädje, sorg. Ett år bör innehålla lite av varje. Det är det som gör livet. Och runt omkring oss finns dessa människor som bidrar till att göra ditt liv lite mer innehållsrikt. Här följer ett axplock av mina möten under 2014.


I början av året mötte jag Ali. Han hjälpte mig att få vita tänder. En ny erfarenhet. Men ack så beroendeframkallande.  

Jag slutade mitt gamla jobb och började ett nytt. Jag tackades av på ett fint vis av fina människor.

I februari besökte jag Värmlandsskogarna tillsammans med goda vänner. Vi grillade bland annat korv i en kåta, berättade hemlisar, såg vargspår, pulsade i djup snö och knackade hål på isen för att hämta vatten att spola toaletten med. 

Jag lärde känna de här båda sköningarna. Adam och Madeleine. Båda bloggar. Båda är fina kollegor och panelmedlemmar i programmet Snacket går. Nu är det dessutom officiellt att Madeleine och hennes familj gör comeback i den nya säsongen av Familjen Annorlunda.

Tidigt på våren åkte jag med Josefine till Warszawa i Polen. Femstjärnigt hotell, fina samtal och shopping.

Träningen har följt med genom året. Mer om det läser du senare på Muskelgruppens blogg. Jag testade kampsport för första gången. Blodsmaksjobbigt men väldigt kul.

Jay Smith gästade programmet Stora trumman och jag passade på att plåtas ihop med honom. Lite starstruck minsann.

På tal om jobbig träning. Redaktionsledningen på Corren drog med mig på Crossfit. Min coach för passet var ingen mindre än gladiatorn Pansar. Illamående långt efter passet.

Drog med min svägerska Maria till Stockholm och Story hotell. God mat, samtal och shopping.

Fler kollegor slutade och firades av. På väg mot nya mål och utmaningar.

Mina bröder (här tre av de sex) tillhör min livsstomme. Alla med sina speciella egenskaper. Kärlek.

Mina bröder utökar familjen med små medlemmar. Fasters stoltheter.

Vi firade Benny som blev 40 år.

Familjen Malmborg välkomnade Ashwin från Indien till Sverige. Han kom snabbt att älska det svenska godiset.  

Två av mina godingar. Ventilationskanaler, stöttepelare och glädjespridare.

Några gånger under året har jag också haft förmånen och glädjen att träffa dessa båda.

Sorteringshatten från Harry Potter gästade mig tv-studion. Jag bar den på huvudet, men sorterades gjorde jag ej.

Camilla på Frisk och Fredrik Björk. Två inspirationskällor under mitt träningsår. Träningsglädje, inspiration och pepp x2.

Kära vännen Kent underhåller barnaskaran på midsommar. Han har deras fulla koncentration. Det kan bero på Sverigeperuken. Den som för övrigt varit med på alla resor vi gjort tillsammans genom åren.

Lillebror Niklas gifte sig med sin Ida.

Tripp, trapp, trull. Så kul vi haft under 2014. Så många skratt. Och fler lär det bli på nyår som vi firar tillsammans.

Det härligaste gänget + fotografen. På en strand vid Vätterns vatten. Som vuxna på kollo. Skratt, sena nätter, godis och djupa samtal.

Mina älskade, älskade barn. Dennis och mina pärlor.

På besök i Spanien med grannarna från Kaga. Goda vänner. 

Min gamla svägerska och numera nyfunna vän. Härlig. Samtalen är givande oavsett klimat. 30 grader i Spanien eller 20 minus i Tannefors. 

Dennis guddotter döptes. Här på bild med stolt storasyster.

Helen och Kent bjöd in till kräftkalas. Helen. Min goda, trogna vän. I vått och torrt. Alltid.

Madeleine fick sitt nionde barn. Och som tant Anna gillar att gosa med den lilla!

Lillebror Tom gifte sig med sin Victoria i Norge. De taggade sitt bröllop med #stigsonwed om ni vill se alla bilder från dagen och kvällen.

Jag har firat födelsedagar. Här min svägerska Marias 35-årsfest.

Jag har umgåtts med Cornelia. Systern jag aldrig fick. Här med sin lillbubbe.

Min äldsta vän. Min underbara, starka och roliga vän Ellinor. Så många timmar i telefonen. Alldeles för få möten.

Halloween i Kaga gästades av Twitter-profilerna @tirrebirre och @dxblarsson.

Min familj. Min far. Min styvmor. Så nära vi kommit. Jag älskar er.

Mot slutet av året visade Angelica vad botox kan göra för ett åldrande ansikte. Guld värt.

Det här var bara en liten, liten del av alla möten under 2014. Tack för att du har bidragit och bidrar till mitt liv. Jag hoppas på ännu fler möten och erfarenheter under 2015. Gott nytt år!

Kommentarer

  1. Jätteroligt att få ha träffats lite även 2014! Hoppas vi ses snart igen! Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…