Fortsätt till huvudinnehåll

Simma i Vansbro


Jag hade inga förväntningar på hur Vansbro skulle gå. En del tycker det är tufft medan andra hävdar att det är den enklaste delen i en klassiker. Vi skulle simma 500 meter medströms och 1 000 meter motströms. Alltså halv-simmet. Vattentemperaturen låg och pendlade mellan 16-17 grader.

Väl i vattnet tänkte jag inte ens på kylan. Jag brydde mig heller inte om djupet, gäddor eller strömmar. Omgivningarna är vackra. Människorna på strandkanterna hejar. Vattnet kändes snällt mot kroppen och jag simmade i mål på ca 50 minuter.

Mina tips till er som ska simma för första gången:

 • Simma med våtdräkt någon eller några gånger innan. Det är annorlunda mot att simma utan. 
 • Köp inte för mycket prylar. Jag köpte neoprenstrumpor och handskar - som jag inte alls behövde pga 17 grader i vattnet. Jag hade också köpt näsklämma och simglasögon - som jag inte heller använde. Jag simmar ju bröstsim och fick inga problem med stänk eller kallsupar. 
 • Parkera gärna i närheten av målgången - och gå till starten (var ute i god tid då det är en bit att gå)
 • Startkitet hämtar man ut i närheten av målgången. Vi var på plats tre timmar innan start och det tog 15 minuter i kön. 
 • Badmössan i startkitet måste användas under hela loppet. Dra ned den ordentligt - den tenderar att glida upp. 
 • Blöt ned dig lite innan start så du vänjer dig vid temperaturen i vattnet
 • Drick inte precis innan loppet - skitjobbigt med kluck både i och utanför kroppen 

Kommentarer

 1. Jag applåderar och bugar. Imponerande, jag skulle absolut inte palla att simma i 50min.
  Kram

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara.
I dagarna två har jag vistats på det här slottet...


Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet.
Här sägs det spöka.

Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det...

Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet. Och alla säger att det spökar. Godsherren ville varken neka eller spä på ryktena…

Ögonbrynsfärg - hemma

Testade något jag bara tidigare bara gjort på salong. Må det bära eller brista, tänkte jag. Vad är det värsta som kan hända? Lite färg på huden utanför? Förpackningen jag köpte (Depend, 99 kronor) har jag blivit rekommenderad av andra. Jag har inget att jämföra med så jag följde deras råd.


Och så här gick det till:


Steg 1 - Titta på innehållet i förpackningen. En blandskål, en pensel, en pinne att röra med, en färgtub och en flaska med skitstarkt medel + ett larm. 
Steg 2 - Kläm ut en sträng färg från tuben, ca 2 cm. Blanda med tio droppar skitstarkt medel. Rör tills det inte är några klumpar kvar.
Steg 3 - Pensla på. Ta det lite vackert med färg på huden. Det mesta går bort, men har du otur... Pensla runt hela hårstrået. Upp och ned, fram och tillbaka. 
Steg 4 - Stå lite ledigt och vänta på att det ska bli klart. Mellan 5-15 minuter beroende på hur kraftig färg man vill ha.
Steg 5 - Torka bort med torr bomullspad. Torka en gång till med blöt pad. Sen är det klart. 


Och så här blev de…

Whoop whoop

Jag jobbar med ord. I skriven och talad form. Jag är inget skolexempel och strävar inte efter det hos mina kollegor eller vänner heller. Men det finns en lägstanivå jag anser alla bör eftersträva. Hur du använder ordet "man". Särskrivningar. Rättstavningar. Tempus. Ja, ni vet. När det gäller det talade ordet går det trender i hur vi uttrycker oss. En vän till mig använder ordet liksom efter närapå varje mening. Men det stör mig inte. Det är hon. Liksom.
Dennis, min exman, säger azzz i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Han använder det för att förstärka en kommentar. "Äh, lägg av azzz". Ett sätt att verka lite nonchalant och ball, skulle jag tro.

Jag har säkert mina grejer för mig. Ett uttryck jag använt en del är whoop whoop. Mest som en skriven kommentarer på sociala medier. Sällan i talad form. Det har varit ett sätt för mig att understryka en sprallig glädje över något. Min vän Josefine har hatat det och sista tiden har jag mest använt det för att retas lite…